Ontdek Argan Olie

ontdek ARGAN BY ZIFA

Arganolie wordt sinds het begin van de jaren 2000 gebruikt in cosmetica en haarverzorgingsproducten. Er zijn verschillende beweringen gedaan over de positieve gezondheidseffecten van de consumptie van arganolie. Een in 2010 gepubliceerd onderzoeksartikel stelde vast dat arganolie hogere concentraties dan andere oliën zoals G-tocoferol bevat en sterke chemo-preventieve en ontstekingsremmende eigenschappen heeft.

argan olie, het vloeibare goud uit marokko

Arganolie wordt gemaakt van de zaden van de langzaam groeiende arganboom die inheems is in Marokko. Het wordt gebruikt om de gezondheid van huid, haar en nagels te verbeteren. Arganolie bevat een aantal verschillende heilzame eigenschappen en vitaminen in de vorm van een krachtige combinatie die de gezondheid van de huid bevordert. Argan Olie die je in onze webwinkel kan aanschaffen is puur natuurlijk en ook geheel voor de volle honderd procent van argan. 

Arganolie is een plantaardige olie die wordt verkregen uit de zaden van de arganboom Argania spinosa L., die inheems is in Marokko. In Marokko wordt arganolie gebruikt om brood in te dopen bij het ontbijt of om couscous of noedels over te besprenkelen. Voor cosmetica kan arganolie geproduceerd worden, zolang de arganpitten niet geroosterd worden om een nootachtige geur te vermijden. 

cosmetisch gebruik van argan

Cosmetische arganolie kan gefilterd worden volgens de gewenste helderheid en zuiverheid. Arganolie rust minstens twee weken, wordt in vaste stoffen gesuspendeerd en bezinkt op de grond. U kunt arganolie innemen als supplement of rechtstreeks op uw huid aanbrengen om van alle voordelen te genieten. 

Dankzij de talgverlagende eigenschappen kan arganolie helpen om de totale hoeveelheid talg te verminderen en de vettigheid van de huid te verminderen. U kunt er baat bij hebben om het uitwendig op de huid aan te brengen of om orale supplementen te nemen. Arganolie, plaatselijk aangebracht of ingenomen als dagelijks voedingssupplement, heeft een hydraterende werking. 

Uit een studie bleek dat dagelijks gebruik van een olie met argan de talgactiviteit en vettigheid tot vier weken lang aanzienlijk verminderde. De relatieve dichtheid van arganolie ligt bij 20 graden Celsius (68 graden F) in het bereik van 0,906-0,919.

ontdek alle voordelen van argan olie

De voordelen van arganolie voor de huid zijn talrijk. Arganolie heeft veel voordelen voor de huid, vooral als u een ouder wordende huid heeft, een gevoelige huid of huidproblemen waarbij u meer vocht wilt opnemen. Arganolie kan helpen kanker te voorkomen, de gezondheid van het haar te verbeteren, de spijsvertering te verbeteren, ontstekingen te verminderen, de lever te beschermen, de nagels te versterken en de gezondheid van het hart te bevorderen.

gezondheidsvoordelen van argan olie

De belangrijkste gezondheidsvoordelen van arganolie zijn het vermogen om wondgenezing te versnellen, de huid te hydrateren, veroudering te vertragen en het cholesterolgehalte te verlagen.
Organische arganolie kan worden gebruikt voor de behandeling van een reeks huid- en haarziekten, zoals trage haargroei, acne, droogheid en jeuk op de hoofdhuid, droge huid en striae, maar ook voor zuiver cosmetische doeleinden, zoals basismake-up.

gebruik argan olie als vervanging

Veel producten kunnen worden vervangen door één flesje van deze olie, zoals haarconditioner, vochtinbrengende crème, nachtcrème, serum, haarverzorgingsproducten en anti-aging crèmes. Voorstanders beweren dat arganolie een breed scala van huidaandoeningen kan behandelen, waaronder atopische dermatitis, eczeem, psoriasis, brandwonden en huidinfecties.

veroudering tegengaan met argan olie.

De hoge concentratie antioxidanten in arganolie, waaronder oliezuur en linolzuur, heeft geleid tot beweringen dat het veroudering tegengaat door vrije radicalen te neutraliseren die cellen kunnen beschadigen. Dermatologen zeggen ook dat de vetzuren in de olie de collageenproductie kunnen stimuleren, de huid gladder kunnen maken en fijne lijntjes en rimpels kunnen verminderen.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

back to top
EN NL